fbpx

Om oss

Brasseriet på byens tak

Torgterrassen Bar & Brasserie er det nye stedet i Oslo for god mat og god service. Stedets beliggenhet gjør det til et naturlig møtested i sentrum.

 • Restaurantsjef

  Verena Graf

 • Kjøkkensjef

  Mikkel Schauerud

  Torgterrassen Mikkel Schauerud
 • Kulinarisk rådgiver

  Runa Kvendseth

  Torgterrassen Runa Ailin Kvendseth

Foto Mikkel: Morten Ødegaard / Foto Runa: Fabel Media

Intervju

Restaurantsjef

Verena Graf vokste opp i Wien, i en familie der matlaging spilte en sentral rolle. Med en mor som kokk fikk både Verena og søsknene mat- og serviceinteresse inn med morsmelken. Verena er utdannet innen event management, men syntes det ble for mye kontor og administrasjon, med for lite kontakt med mennesker. Da hun kom til Norge for 10 år siden, kastet hun seg derfor inn i restaurantbransjen. Hun har ikke angret ett sekund.

Verena er glad i både mennesker, mat og vin, og hun elsker å skape en god stemning rundt seg.

– Magien som skapes i møtet med mennesker er det morsomste med jobben, sier Verena.

Intervju

Kjøkkensjef

Mikkel Schauerud har alltid vært interessert i mat. Med en oppvekst i en matglad familie på Lørenskog, deltok han tidlig på kjøkkenet.

– Jeg laget mat med familien før jeg kunne se over kjøkkenbenken selv, forteller Mikkel.

Godt samhold er viktigst på et kjøkken

Det å vokse opp på et kjøkken og se familiebånd som styrkes gjennom samarbeid om matlaging, gjør noe med både interessen for mat og verdigrunnlaget rundt. I dag er han kjøkkensjef for Torgterrassen, og han er ikke i tvil om hva som skal til for å få en vellykket restaurant.

– Et godt samhold og en god stemning på kjøkkenet er det aller viktigste. Det er noe som definitivt hever kvaliteten på maten, mener han.

Kjøkkensjef med god grunn

Det er ikke for ingenting at Mikkel er kjøkkensjef. Ved siden av å være svært dyktig, er han en lun fyr som er godt forankret i et solid verdigrunnlag fra oppveksten. En man umiddelbart kan like fordi han både er jordnær og lite selvhøytidelig.

Videre kan det nevnes at han har tolv års bakgrunn fra restaurantene Trattoria Popolare og Arakataka, Nedre Foss Gård, restaurantene Plah, Brasserie Rivoli og Solsiden, og han utmerket seg umiddelbart som førstekandidat til jobben som kjøkkensjef på Torgterrassen Bar & Brasserie.

Intervju

Kulinarisk rådgiver

Med på laget har vi også fått Runa Ailin Kvendseth. I en alder av 25 år har hun allerede en solid bakgrunn som kokk, og kan skilte med erfaring fra blant andre Michelin-restaurantene Speilsalen i Trondheim, Statholdergaarden i Oslo og RE-NAA i Stavanger.

Til daglig er hun å finne på Restaurant Söl i Stavanger når hun ikke er opptatt med å forberede seg på deltakelse i Årets kokk. Vinner hun den konkurransen blir hun Norges representant i Bocuse d’Or. I 2022 ble hun tildelt KokkeKarlas legat som deles ut til unge, lovende kvinnelige kokker.

De beste råvarene

Runa er med på å utvikle brasseriets meny og er sparringspartner for kjøkkensjefen. Hun er opptatt av bærekraftig gastronomi. I det legger hun å bruke råvarer når de er i sesong og ikke minst å utnytte hele råvaren. Er det mulig, løfter hun gjerne frem lokale produsenter – selvsagt uten at det går på bekostning av smaken.

– Det var en stor ære å bli spurt om å være kulinarisk rådgiver på den nye restauranten Torgterrassen Bar & Brasserie. Dette er et utrolig kult prosjekt, sier Runa.